Fettsuging og uønsket fett

Alle kan kjenne seg igjen når det gjelder vanskelig og uønsket fett. For både menn og kvinner kan det være nesten umulig å trene og, eller slanke vekk fettansamling på enkelte kroppsdeler. Mage og lår er for begge kjønn et sted hvor fettet er mindre lettvint å fjerne på en naturlig måte.

Fettsuging

Dette kommer av at på noen steder på kroppen så samles det seg mer fett enn på andre steder. Og deretter når man trener eller gjennomgår slanking så vil det ta lengre tid og oppleves som mer vanskelig å få områdene slik som man vil. Fett er faktisk fettceller som blir større og mindre, slik at volumet kan endres flere ganger. Slik blir man seende større ut fordi fettcellene i kroppen vokser.

Fettcellene i kroppen endres og ikke antallet

Mange tror at når man legger på seg så vokser det frem nye fettceller i tillegg til de man har fra før av. Og at det er derfor man blir større. Man tror også det motsatte, at hvis man slanker seg så forsvinner de fordi man blir synlig mindre. Dette er helt feil. Man har alltid like mange fettceller og man får hverken mer eller mindre. De fettcellene man allerede har vokser derimot eller de blir mindre alt ettersom.

Det finnes mange slankemetoder og treningsmuligheter, men den harde sannheten er dessverre at de problemområdene en har, vil forbli problemområder selv om man har normal forbrenning og et normalt til høyt aktivitetsnivå. Derfor er fettsuging på lik linje som brystforstørring en av de mest populære kirurgiske operasjonene som blir utført. Kanskje det aller beste er det at fettsuging er en permanent løsning.

Fettsuging

Fettsuging betyr at man suger ut fettcellene

Fettsuging betyr at man suger ut fettcellene. Som nevnt tidligere så lager ikke vi mennesker flere fettceller og derfor er dette et inngrep som vil forbli permanent. Det er flere ting en bør være klar over. Fettsuging er ikke en slankeopperasjon og vil heller ikke kunne fungere om målet er å slanke seg. Det er også anbefalt at man er så nærme som mulig sin egen normalvekt når man tar dette inngrepet.

Andre operasjoner som går godt i sammen med fettsuging:

  • Buk plastikk
  • Ansiktsløft
  • BBL
  • Brystreduksjon

Som for eksempel er fettsuging en del av det svært så populære kirurgiske inngrepet BBL. Der blir fettet fjernet under inngrepet fettsuging, videre så tar kirurgen og transplanterer fettet til rumpen. Dette er for de som vil bli større bakdel, eller en mer jevn og formet rumpe. Fettcellene blir utrolig nok flyttet til rumpa der fettcellene fester seg til blodforsyningen.

Konsultasjonen før fettsuging

Konsultasjonen før fettsuging

Det finnes ulike klinikker i Oslo som utfører fettsuging. Alle disse klinikkene har i en viss grad den samme prosedyren. man vil kunne bestille en konsultasjon med kirurgen for en dialog om fettsuging, og om dette kan være noe som passer til det en ønsker å oppnå. Det kan være godt med en slik konsultasjonstime dersom det er noe en lurer på eller vil ha klarhet over. Man trenger heller ikke ha bestemt seg for å gjennomføre inngrepet før konsultasjonen.

Under konsultasjonen vil man kunne diskutere sine problematiske områder og motta generell informasjon rundt inngrepet. Kirurgen vil så ta informasjonen og gi sine profesjonelle meninger og dele realistiske bilder om både mulig resultat og selve prosedyren. Hovedmålet er at begge parter skal kunne komme til enighet. Slik kan en fremtidig dato for operasjonen bli satt skulle det vise seg å være både ønsket og hensiktsmessig.

Praktiske ting

En kompresjonsdrakt må bli kjøpt inn før operasjonen. Dette er faktisk veldig viktig. Kompresjonsdrakten tas med på operasjonsdagen. Etter operasjonen når man våkner fra narkosen vil drakten på utrolig vis allerede være på kroppen. Denne kompresjonsdrakten skal være på de neste 6 ukene og kun tas av under dusj og vask.  Grunnen til hvorfor en må ha drakten, er for å stabilisere blodsirkulasjonen og hevelsen en får etter fettsuging.

Operasjonen tar ikke lang tid og omtrent to timer etter man våkner, kan man bli kjørt hjem av kontaktpersonen man har satt opp. Videre instrukser vil bli sendt med deg på papir og forklart før en drar hjem. Dette vil inkludere:

  • Sårstell og hevelser
  • Kontaktinformasjon
  • Instruksjon om vask og kompresjonsdrakten
  • Generell informasjon om prosedyren
  • Medisinering
  • Forventinger de neste ukene

Resultatet vil man kunne se i løpet av 3 til 6 uker.

Kilde: https://avivahelse.no/behandlinger/kategori/fettsuging/

© 2014 Grønn Guide