Informasjon om forbrukslån – fakta og søknadsprosess

Et forbrukslån er en rask og enkel løsning hvis du trenger å låne penger for en kort tid. Jo før du har en sjanse til å betale tilbake lånet, jo mindre rentekostnad. Når uventede utgifter på slutten av måneden kommer så kan et forbrukslån, eventuelt refinansiering være den enkleste måten å få et økonomisk pusterom i.

Her vil vi snakke litt om hvordan er forbrukslån på dagen fungerer og hvordan du utfører en lånesøknad.

Hva er en forbrukslån?

En forbrukslån er et lån som låner gjelder for via et skjema på nettet. Det du fyller inn sine personlige opplysninger og hvor pengene skal betales og søknaden er behandlet umiddelbart. Som en låntaker, trenger du derfor ikke sende inn noen papirer, møte med en bankansatt eller foreta anrop.

Alt håndteres raskt og enkelt over nettet

Forskjellen fra vanlig bank lån er at du som låntaker ikke er nødvendig for sikkerheten i form av bolig, land, verdipapirer, å ha en kreditor eller lignende. På den annen side betyr dette at du ikke kan låne store summer direkte over nettet.

Forbrukslån er å løse en akutt økonomisk situasjon. forbrukslån er ikke egnet for langsiktig eller store midler. Bare fordi de fyller en funksjon, og tilbyr en tjeneste som tradisjonelle banker ikke har. Grunnlaget for forbrukslån er at du låne mindre beløp og har kortere tid til å betale tilbake.

Husk, ikke lån mer penger enn du klarer å betale tilbake. Da må du kanskje låne mer ved refinansiering av ditt forbrukslån.

© 2014 Grønn Guide