Hvorfor lete etter din neste sofa på nett?

Flere og flere velger å benytte nettbutikker for å finne frem den neste sofaen eller andre møbler man ønsker til boligen sin. Netthandel generelt har endret seg de siste 10 årene.

Møbler på nett

For bare 10-15 år tilbake, så opplevde man at mange hadde en viss skepsis for å handle varer på nett, og mange nettbutikker var også ganske begrensede. Man visste ikke hva man fikk på nett da mange ikke kjente så mange andre som handlet sine varer på nett. Mange forsøkte seg med å selge varer på nett, men mange mislyktes. Noen store internasjonale nettbutikker klarte etterhvert å etablere en tillitt hos kundene, noe som også var knyttet til at de tilbød varer som varer vesentlig billigere enn tilsvarende varer i fysiske butikker.

Etter hvert som netthandelen etablerte seg mer og mer med lave priser, opplevde flere og flere fysiske butikker store fall i omsetningen slik at de enten måtte finne et marked på nett, eller de måtte stenge. Alternativet har for mange blitt at man har måttet stenge på grunn av den store konkurransen fra netthandel, og dermed er det i dag etablert et sikkert og bra opplegg for handel på nettbutikker. Kredittkortleverandørene har lagt om sin strategi og satset på netthandel, noe som har bidratt til å øke tilliten. Å kjøpe møbler på nett har derfor i dag blitt like vanlig som å kjøpe møbler i en fysisk møbelforretning. Det følger flere fordeler med å handle møblene på nett.

Lett å finne møbelleverandører på nett

Det er enkelt å finne frem til mange spennende leverandører av møbler på nett. Et kjapt søk gir deg et utall av muligheter, og kan gi deg mange ideer. En fordel med å handle møbler på nett, er at utvalget er vesentlig større enn i fysiske butikker. I fysiske møbelbutikker måtte man ofte kjøpe møbler fra kataloger, da butikkene ikke hadde utstillingsmodeller av alle møblene de førte. I dag vil du oppleve at du blir henvist til en PC hvis den fysiske butikken ikke har de møblene du ønsker. Noen steder vil en selger hjelpe deg å finne frem, men andre steder må du faktisk finne frem selv. Når du da har valgt møblene du vil ha, har de nesten aldri møblene på lager, men du må vente flere uker før møblene ankommer. Når de ankommer, må du enten hente dem i butikken selv, eller du må betale for å få dem kjørt ut.

Nettbutikkene er dermed mye enklere å forholde seg til, da du der finner møblene du vil ha selv, og kan lete videre for å finne det som passer best for deg. Lurer du på noe, så har du ofte en mulighet til å kontakte kundeservice, eller du kan til og med nå dem på chat.

Stort utvalg av møbler på nett

Utvalget av møbler på nett er ofte vesentlig større enn det er i en fysisk butikk. På nett kan du finne hele utvalget til butikken. Da har du mange muligheter for å finne inspirasjon til akkurat den løsningen du ønsker i ditt hjem. Finner du ikke inspirasjonen i din favorittbutikk på nett, kan du enkelt finne frem til andre nettbutikker som også er bare noen få tastetrykk unna.

Praktisk levering fra netthandel

Levering fra nettbutikker er noe enklere å forholde seg til enn hvis du handler i en en fysisk butikk. Du behøver ikke vurdere om du skal hente selv da de fleste nettbutikkene gir alle muligheten til å få møblene levert direkte på døra. Ofte vil ikke prisene for å varer fra netthandel levert rett på døren være dyrere enn om du henter varene selv i en fysisk butikk.

© 2014 Grønn Guide